У Берліні вдруге відкривають «Café Київ»

У Берліні вдруге відкривають «Café Київ»

Укрінформ
Сьогодні у Берліні вдруге відкривають «Café Київ», де протягом цілого дня на майданчиках, які носять назви українських міст, у тому числі тимчасово окупованих, пройдуть найрізноманітніші заходи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, будуть організовані панельні дискусії, майстер-класи, художні інсталяції, музикальні номери та кулінарні демонстрації, презентація українських модних брендів тощо.

Заплановані покази кінострічок, включаючи «Мавку» та «20 днів у Маріуполі», який отримав премія BAFTA; європейська прем’єра документальної стрічки «Міста та їх герої».

Політики та відомі експерти з Німеччини та України, представники бізнесу та культури разом з гостями говоритимуть на такі теми як свобода та демократія, Європа та місце України в ЄС, безпека та НАТО, відновлення України, дезінформація, роль ЗМІ у війні, психологія та гуманітарна допомога та багато інших.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич спільно зі Східним комітетом німецької економіки, hannoverimpuls GmbH, Німецьким агробізнес альянсом, Німецьким водним партнерством та Європейським банком реконструкції та розвитку обговорять перспективи відновлення критичної інфраструктури та людського розвитку на півдні України та підпишуть Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку Миколаївського водного хабу як інноваційної платформи.

Фонд OBMIN, найбільша мережа українських музеїв, організовує захід «Заповнення сліпих плям: роль музеїв для майбутнього України». Заступниця міністра культури України Анастасія Бондар розповість про проєкти українських музеїв в умовах війни та важливість культурних закладів для майбутнього України.

Читайте також: У Львові відкрили Центр інтелектуального мистецтва

Назва цьогорічного заходу, який вдруге проводиться напередодні річниці повномасштабного вторгнення, - «Майбутнє України в Європі». Організатор – Фонд Конрада Аденауера у співпраці з понад 30 партнерськими організаціями та понад 3000 учасниками.

«Через десять років після Революції Гідності ми посилаємо сигнал у Берліні з «Cafe Kyiv» у 2024 році: майбутнє України – в Європі», - зазначають організатори.

Місцем проведення став Colosseum. Пошук місця, як розповідав Укрінформ, був непростим, організаторам довелось перенести локацію.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-