Якщо європейці не допомагатимуть Україні, доведеться воювати їхнім дітям - волонтер із Нідерландів

Якщо європейці не допомагатимуть Україні, доведеться воювати їхнім дітям - волонтер із Нідерландів

Ексклюзив
Укрінформ
Європейці мають розуміти, що якщо вони не допомагатимуть Україні зараз, то у майбутньому доведеться воювати вже їхнім дітям.

На цьому наголосив співзасновник нідерландської фундації Eyes on Ukraine Фарид Бекиров в інтерв’ю Укрінформу.

“Європейці мають розуміти: якщо не допомогти зараз Україні, то вже їхнім дітям доведеться воювати у майбутньому. Для України будь-яке зволікання означає втрату життів”, - сказав Бекриров.

За словами волонтера, коли Путін починав повномасштабне вторгнення в Україну, він розраховував, що у Європі "ніхто й не поворухнеться". "Та люди тут і досі не усвідомлюють, із чим вони мають справу та чим це може обернутися”, - зауважив Бекиров.

За його словами, мюнхенську промову Путіна нідерландці не хотіли слухати, бо "тривала гонитва за дешевим російським газом, за фінансовим зиском". Про нахабний напад Росії на Грузію у 2008 році в Нідерландах "узагалі не чули".

"Важливо розуміти, що Україна сьогодні стоїть не лише за себе, а й за весь західний світ із його цінностями. На жаль, я думаю, не всі пересічні нідерландці розуміють, що зовсім поруч люди гинуть за цінності, свободу та майбутнє, що поїхати на канікули кудись у Барселону – це на кількасот кілометрів далі, аніж до Львова”, - сказав він.

Читайте також: Нідерланди можуть розглянути можливість постійного розміщення військ у Східній Європі

Співзасновник фундації Eyes on Ukraine розповів, що вона була створена 27 лютого 2022 року і до сьогодні зібрала близько €1 мільйона. Від самого початку повномасштабного вторгнення фкндація взялася постачати бійцям ЗСУ дрони та запчастини до них. Із березня 2022 року було передано близько 700 безпілотників, близько 25 машин, автобуси, генератори різної потужності (від великих 500-кіловатних до дрібних), польові кухні, гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди приєдналися до коаліції з постачання Україні сучасних дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-