Нідерланди можуть розглянути можливість постійного розміщення військ у Східній Європі

Нідерланди можуть розглянути можливість постійного розміщення військ у Східній Європі

Укрінформ
Парламент Нідерландів схвалив пропозицію, згідно з якою уряд має вивчити можливість постійного розміщення нідерландських військ у Східній Європі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Nieuws.nl.

“Палата представників хоче, щоб Кабінет міністрів дослідив постійне розміщення нідерландських солдатів у Східній Європі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нідерландські солдати перебувають у Литві з 2017 року, але це завдання виконують різні підрозділи.

За даними видання, більшість депутатів схвалили відповідну ініціативу, з якою виступили партія BBB (Фермерсько-громадянський рух) та SGP(Державна реформатська партія).

Як зазначається у поданні, “існує велика потреба у постійній присутності союзників у країнах Балтії та Польщі для стримування Росії”. Крім того, у документі звертається увага на те, що в Нідерландах недостатньо місця для розширення військової інфраструктури та проведення навчань.

У грудні Німеччина оголосила, що хоче на постійній основі розмістити цілу бригаду в Литві.

Щоб досягти цього, потрібно ще багато зробити, наприклад, збудувати будинки та відповідну інфраструктуру. Повністю бригада має бути готова до 2027 року. Йдеться про приблизно 5000 військовослужбовців.

Читайте також: Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

Протягом останніх років НАТО продовжувала зміцнювати свій східний фланг. Максимум 350 нідерландських солдатів у Литві є частиною бойових груп посиленої передової присутності НАТО. Військову частину очолюють представники ФРН, дислокується в містечку Рукла.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року головнокомандувач армії Королівства Нідерландів генерал Мартін Війнен заявив про необхідність бути готовими до можливої війни з Росією.

За його словами, Нідерланди повинні наслідувати приклад країн, які межують з Росією або знаходяться поруч з нею. На думку генерала, там населення краще підготовлене до можливої війни з сусідом.

Фото: magazines.defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-