Програш України у війні через нестачу техніки був би ганьбою для Заходу - прем’єр Баварії

Програш України у війні через нестачу техніки був би ганьбою для Заходу - прем’єр Баварії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер наголосив на необхідності надання Заходом Україні всієї необхідної техніки для відбиття російської агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Зьодер заявив під час відкриття Мюнхенської безпекової конференції у п’ятницю.

"Це (розв’язана Росією війна проти України - ред.) - війна техніки, яку ведуть обидві сторони. І було б ганьбою для Заходу і для нас, якби це призвело до перемоги Росії - що Росія врешті-решт перемогла б через нестачу техніки (в України - ред.). Ось чому так важливо допомогти Україні, щоб вони могли захистити не лише себе, але й усіх нас", - зазначив Зьодер.

Зьодер наголосив, що одним із важливих послань, які мають пролунати на Мюнхенській безпековій конференції, має бути запевнення у подальшій підтримці України. "Трансатлантичне партнерство дуже важливе. Воно також важливе для нас в Німеччині, в Баварії. Тож давайте надішлемо важливі послання на цій конференції: перш за все, ми стоїмо поруч з Україною", - наголосив німецький політик.

Читайте також: Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги більш як на €1 мільярд

За словами прем'єра Баварії, іншим посланням має стати підтримка НАТО як альянсу спільних цінностей. "Другий момент - ми підтримуємо НАТО. Ми віддані НАТО. Це - спільнота цінностей, а не просто військовий альянс. Це - альянс спільних цінностей", - сказав він.

Окремо Зьодер підкреслив, що Німеччина "має бути сильною" в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 16-18 лютого у готелі Bayerischer Hof проходить 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення проблем безпеки. Тема загарбницької війни РФ проти України - в центрі дискусій.

 Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-