У Франції страйкують диспетчери залізниці - половину рейсів скасують

У Франції страйкують диспетчери залізниці - половину рейсів скасують

Укрінформ
У Франції з вечора четверга розпочався великий страйк диспетчерів залізниці, через який доведеться скасувати приблизно половину всіх потягів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

«Тисячі залізничників, які працюють на SNCF (Французька залізниця), страйкуватимуть у вихідні, що спричинить хаос для мільйонів пасажирів, зокрема британських родин, які повертаються з відпусток у Франції», - йдеться у повідомленні.

Диспетчери залізниці вийшли на страйк з 20:00 у четвер, 15 лютого, до 8:00 ранку у понеділок, 19 лютого, через суперечку щодо оплати праці.

«Рух поїздів буде серйозно порушено», - йдеться у повідомлення SNCF для пасажирів потягів далекого сполучення.

Очікується, що половину запланованих високошвидкісних експресів та міжміських рейсів буде скасовано. Повільніші потяги лоукост-бренду Ouigo, а також місцеві та регіональні рейси не скасують.

Читайте також: Уряд дозволив Укрзалізниці погашати французький кредит грошима від вантажних перевезень

Пасажирів просять за можливості відкласти поїздки. Про скасування буде повідомлятись до 17:00 за день до відправлення. Мандрівники, поїзди яких скасовано через страйк, зможуть пересісти на інший поїзд, якщо є вільне місце.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого через незгоду з умовами праці французькі вчителі провели попереджувальний страйк. За даними міністерства освіти, у ньому взяли участь понад 20 відсотків від загальної кількості вчителів.

Фото з сайту Independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-