Уряд дозволив Укрзалізниці погашати французький кредит грошима від вантажних перевезень

Уряд дозволив Укрзалізниці погашати французький кредит грошима від вантажних перевезень

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на засіданні 2 лютого 2024 року дозволив АТ "Укрзалізниця" погашати субкредит, наданий Францією на закупівлю рейок, за рахунок застави майнових прав на вимогу щодо сплати коштів за вантажні перевезення.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

Він зазначив, що постановою передбачається, що Укрзалізниця забезпечуватиме свої зобов'язання з обслуговування та погашення субкредиту шляхом надання у заставу майнових прав на вимогу щодо сплати коштів за контрактами про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом. При цьому, оціночна вартість таких послуг має становити не менше 150% від розміру боргових зобовʼязань.

Мельничук додав, що уряд вніс відповідні зміни до постанови «Питання спрямування та використання коштів, наданих відповідно до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо фінансової підтримки проєкту постачання рейок АТ «Українська залізниця», яка була ухвалена у липні 2023 року.

Читайте також: UNIDO розраховує на збільшення свого Фонду гарантування кредитів до $40 мільйонів

Як повідомлялося, Кабмін у липні 2023 року схвалив спрямування 37,6 млн євро кредитних коштів від французького уряду на постачання рейок європейського виробника для потреб української залізничної галузі.

Кошти було виділено відповідно до рамкового договору між урядами України та Французької Республіки щодо фінансової підтримки проєкту постачання рейок для Укрзалізниці за спеціальним фондом державного бюджету за однойменною бюджетною програмою.

Фото: УЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-