«Занепокоєння» Лаврова долею росіян у Придністров’ї є спробою дестабілізації Молдови - посол України

«Занепокоєння» Лаврова долею росіян у Придністров’ї є спробою дестабілізації Молдови - посол України

Укрінформ
Заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про «занепокоєння» долею російських громадян, які мешкають у Придністровському регіоні, є спробою дестабілізувати ситуацію у Молдові.

Про це заявив посол України в Молдові Марк Шевченко в ефірі програми Cabinetul din umbră на телеканалі Jurnal TV, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«Заява Лаврова – це спроба дестабілізувати ситуацію у Молдові. Заява спрямована на ту частину населення, яка дивиться новини російською мовою і, як і раніше, вважає джерела, пов'язані з Російською Федерацією, надійними», - сказав дипломат.

За його словами, цією заявою Лавров намагається змусити молдаван сумніватися у зусиллях уряду Молдови. «Якщо частина молдаван вважатиме, що уряд діє неправильно у врегулюванні придністровського конфлікту, вони не голосуватимуть за ці сили. Все просто», - зазначив Шевченко.

Читайте також: Постпред Ізраїлю в ООН - Лаврову: Росія вбиває цивільних українців іранською зброєю

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 14 лютого заявив, що Захід зупинив переговорний процес щодо Придністров’я у форматі 5+2. Цей формат включав Росію, Україну, Придністров’я, Молдову й Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) як посередників та ЄС і США як спостерігачів. Лавров заявив, що Росія «зробить усе», щоб відновити процес 5+2.

Лавров також стверджував, що в Придністров’ї перебуває близько 200 тис. російських громадян, Росія «стурбована їхньою долею» і «не дозволить їм стати жертвами чергової авантюри Заходу».

Віцепрем’єр-міністр Молдови Олег Серебрян 28 січня сказав, що Молдова не повернеться до процесу 5+2, доки російсько-українські відносини не покращаться і війна Росії в Україні триватиме.

Президент Молдови Мая Санду повідомила наприкінці минулого року, що балотуватиметься на другий термін у 2024 році і прагне спрямувати країну до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-