Bloomberg: Туреччина хоче «запевнень» від Рютте перед його можливим призначенням генсеком НАТО

Bloomberg: Туреччина хоче «запевнень» від Рютте перед його можливим призначенням генсеком НАТО

Укрінформ
Туреччина хоче отримати від прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, який вважається найбільш імовірним кандидатом на посаду нового генерального секретаря НАТО, «запевнення у неупередженості», перш ніж схвалити його призначення. 

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімні джерела, передає Укрінформ.

«Туреччина хоче отримати запевнення від прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, перш ніж Анкара схвалить його кандидатуру на пост генерального секретаря НАТО», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Туреччина прагне переконатися, що Рютте, або будь-який інший кандидат, не матиме упередженості щодо європейських членів Альянсу, а також не буде «підігравати» Греції та Кіпру, з якими у Туреччини напружені відносини. Обидві країни мають тривалі територіальні суперечки з Анкарою.

Читайте також: Візит Путіна до Туреччини відклали через вибори - ЗМІ

Також Bloomberg із посиланням на слова анонімних співрозмовників повідомляє, що Туреччина хоче, щоб Рютте дозволив Анкарі приєднатися до партнерства НАТО з ЄС і гарантував, що між союзниками по НАТО не буде обмежень на експорт оборонної продукції. 

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте лідирує у змаганнях за посаду генерального секретаря НАТО. Рютте партнери по Альянсу розглядають як імовірного наступника Єнса Столтенберга, який залишить посаду у жовтні, повідомили джерела Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-