Салліван про підтримку України: Ставки й ціна за бездіяльність підвищуються щодня

Салліван про підтримку України: Ставки й ціна за бездіяльність підвищуються щодня

Укрінформ
Ціна за бездіяльність Палати представників американського Конгресу щодо підтримки України зростає щодня як для українців, так і для інтересів національної безпеки Сполучених Штатів.

Про це заявив у середу у Вашингтоні радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ставки підвищуються, ціна бездіяльності також зростає з кожним днем, особливо для України», - наголосив радник Байдена.

Він зауважив, що Сполучені Штати дедалі частіше отримують повідомлення, що українські війська на передовій вичерпали боєзапаси та змушені економити в той час, як російські сили продовжують атакувати як із землі, так і з повітря. Салліван зазначив, що росіяни намагаються виснажити українську ППО, яку партнери України зміцнювали впродовж останнього часу.

Він також нагадав слова президента США про те, що чекати більше не можна, бо кожен день коштує забагато для України і для інтересів національної безпеки Америки. Салліван наголосив, що йдеться в тому числі про лідерство Сполучених Штатів, і за цим уважно спостерігають як союзники, так і супротивники.

«З історії ми знаємо, якщо не протистояти диктаторам, вони підуть далі, і це матиме серйозні наслідки для національної безпеки США, для наших союзників по НАТО, для інших у всьому світі», - наголосив радник Білого дому.

У цьому зв’язку він закликав Палату представників ухвалити законопроєкт з пакетом зовнішньої підтримки.

«Ми знаємо, якщо в Палаті представників дійде до голосування, це буде ухвалено на основі переважної більшості обох партій, як було в Сенаті», - зауважив Салліван.

Читайте також: США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у середу, що його та республіканців ніхто не змусить підтримати законопроєкт із зовнішньою допомогою без розділу про кордон США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-