Естонія попередила про ймовірне закриття кордону з Росією

Естонія попередила про ймовірне закриття кордону з Росією

Укрінформ
Департамент поліції Естонії та прикордонної охорони Естонії попередив про можливе закриття кордону з Росією "через міграційний тиск".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії.

«В останні тижні Росія цілеспрямовано направляє до естонського кордону групи іноземців, які не мають законного права на в'їзд до Євросоюзу. Якщо така діяльність продовжиться, ми будемо змушені закрити прикордонні пункти для захисту національної безпеки та громадського порядку, як це вже зробила Фінляндія через міграційний тиск», - йдеться у попередженні відомства, супроводженого позначками «Поліція рекомендує не їздити в Росію!» та «Зверніть увагу».

Відомство окремо пояснює, що йдеться про можливе повне закриття прикордонних пунктів, що «може збільшити вашу подорож на кілька сотень кілометрів».

Читайте також: Укріплення і станції моніторингу: Естонія планує зміцнити кордон із Росією до 2027 року

Під час перетину естонсько-російського кордону подорожувальникам уже видають попередження про можливе його закриття російською та англійською мовами.

Як повідомлялося, російсько-фінський кордон був закритий у листопаді 2023 року. Пізніше це рішення було продовжено як мінімум до 14 квітня. Влада Фінляндії звинувачує Росію в тому, що та свідомо заохочує іноземців до того, щоб ті просили у Фінляндії притулок, дестабілізуючи ситуацію в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-