Скрині букіністів залишаться на набережній Сени під час Олімпіади, бо є культурною спадщиною - Макрон

Скрині букіністів залишаться на набережній Сени під час Олімпіади, бо є культурною спадщиною - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон вирішив скасувати заплановане перенесення знаменитих книжкових скриньок на набережній Сени на час проведення Олімпійських ігор наступного літа в Парижі.

Як передає Укрінформ, про таке рішення Єлисейського палацу повідомило Le Figaro.

"Президент Республіки звернувся до міністра внутрішніх справ та префекта поліції з проханням зберегти всі книжкові ятки та не змушувати жодного продавця переїжджати", - пояснили в президентській адміністрації. Глава держави просить врахувати, що букіністи на Сені «є частиною живої спадщини столиці".

Після того, як паризька поліція повідомила, що з міркувань безпеки 428 скриньок будуть тимчасово переміщені на час Олімпійських ігор, власники мінікнигарень почали боротьбу за свої права.

Вони припускали, що не зможуть пережити такого вимушеного переїзду та боялись втратити потенційних покупців. Очікують, що під час Ігор Париж відвідають близько 16 мільйонів туристів.

Наприкінці січня Міністерство внутрішніх справ вирішило зменшити максимальну кількість глядачів, які зможуть спостерігати за церемонією відкриття, до 300 000 осіб. Початково планувалось, що за парадом спортсменів та шоу на Сені зможуть стежити близько мільйона глядачів. Але у правоохоронців з’явились сумніви щодо можливостей убезпечити такий масштабний захід.

Читайте також: Випити пива з Макроном хотіли б 28% французів

Як повідомляв Укрінформ, торік у листопаді мерія Парижа провела пробний демонтаж книжкових яток, встановлених на набережній Сени. Асоціація букіністів назвала таке тренування ганьбою, оскільки для багатьох продавців ця робота є єдиним джерелом прибутку. Деяким зі знятих яток по 150 років, щонайменше останні 50 з них вони були прикріплені безпосередньо до огорожі.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-