В Австралії шторм знеструмив пів мільйона будинків

В Австралії шторм знеструмив пів мільйона будинків

Укрінформ
Значна частина австралійського штату Вікторія була знеструмлена у вівторок вдень через шторм, який вивів з ладу мережу електропередач і зупинив роботу великої електростанції.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Електростанція Loy Yang A компанії AGL, що забезпечує близько третини електроенергії в штаті, була змушена зупинитися після того, як через негоду впало кілька опор на головній ділянці мережі електропередач.

У зв’язку з цим понад 500 000 будинків і підприємств були знеструмлені, повідомила міністр енергетики штату Лілі Д'Амброзіо.

Після зупинки електростанції ціни на електроенергію підскочили по всьому штату до максимальних 16 600 австралійських доларів за мегават-годину, порівняно з приблизно 200 австралійськими доларами раніше, згідно з даними Австралійського оператора енергетичного ринку (AEMO).

У відповідь на це AEMO наказав скоротити споживання електроенергії по всій мережі.

Пізніше Д'Амброзіо повідомила, що один з чотирьох блоків Loy Yang був повернутий в мережу, і примусове відключення електроенергії закінчилося.

Читайте також: На грецькому острові Родос пронісся торнадо

У заяві AGL йдеться, що компанія працює над тим, щоб до вечора вівторка відновити роботу трьох блоків Loy Yang.

Збій стався на тлі неодноразових попереджень AEMO про необхідність термінових інвестицій для забезпечення надійності енергопостачання, оскільки парк застарілих вугільних електростанцій в країні виводиться з експлуатації.

Як повідомляв Укрінформ, cелеві потоки, повені та сильний вітер, викликані негодою, стали причиною знеструмлення майже мільйона будинків у південній Каліфорнії.

Фото з сайту themercury.com.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-