У Нідерландах оскаржать рішення суду про заборону постачання Ізраїлю запчастин для F-35

У Нідерландах оскаржать рішення суду про заборону постачання Ізраїлю запчастин для F-35

Укрінформ
Уряд Нідерландів подасть касаційну скаргу до Верховного суду, щоб оскаржити рішення апеляційного суду щодо припинення поставок Ізраїлю запчастин для винищувачів F-35.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на урядовий портал.

“Держава оскаржує в касаційному порядку рішення Апеляційного суду в Гаазі про передачу Ізраїлю деталей для американських F-35”, - йдеться у повідомленні.

Водночас уряд поважає рішення Апеляційного суду в Гаазі, що передбачає припинення поставок запчастин протягом семи днів, і виконає його.

“Звісно, уряд поважає рішення суду і виконуватиме його”, - йдеться у повідомленні.

На думку уряду Нідерландів, Кабінет міністрів має повне право проводити зовнішню політику на власний розсуд і подає касаційну скаргу, оскільки вважає, що апеляційний суд не врахував усі аргументи.

“Уряд вважає, що подальше постачання запчастин для американських винищувачів F-35 не є незаконним”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Білий дім обмірковує зменшення продажу американської зброї Ізраїлю - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційний суд Гааги зобов'язав уряд заблокувати експорт запчастин для винищувачів F-35 до Ізраїлю через побоювання, що вони можуть бути використані з порушенням міжнародного права.

Таким чином суд скасував попереднє рішення та дав уряду семиденний термін для припинення постачання запчастин, які виробляють у США.

У грудні 2023 року Окружний суд Гааги дозволив не призупиняти постачання запчастин для F-35 до Ізраїлю.

Обґрунтовуючи своє рішення, суд наголосив, що “ситуація в Газі дуже складна”, і що “уряд поки не дійшов висновку, що Ізраїль порушує міжнародне гуманітарне право”.

Позов було подано від імені гуманітарних організацій Oxfam Novib, PAX і The Rights Forum, які вимагали через суд негайно припинити постачання запчастин для F-35 в Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-