МКС активно розслідує ситуацію в Палестині - прокурор Хан

МКС активно розслідує ситуацію в Палестині - прокурор Хан

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд (МКС) проводить постійне та активне розслідування ситуації в Палестині.

Як повідомляє Укрінформ про це прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан написав у соцмережі Х.

“Я глибоко стурбований повідомленнями про бомбардування та можливе вторгнення ізраїльських сил у Рафах. Мій офіс проводить постійне та активне розслідування ситуації в Палестині. Це завдання розглядається в терміновому порядку з метою притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за злочини, передбачені Римським статутом”, - написав він.

Прокурор також зазначив, що неодноразово закликав до дотримання законів та звичаїв війни.

“Усі війни мають правила, і закони, застосовні до збройних конфліктів, що не можна тлумачити так, щоб зробити їх порожніми або позбавленими сенсу. Це було моїм постійним посланням, у тому числі з Рамалли минулого року. З того часу я не бачив жодних помітних змін у поведінці Ізраїлю. Як я неодноразово наголошував, ті, хто не дотримується закону, не повинні скаржитися пізніше, коли мій Офіс вживе заходів відповідно до свого мандату”.

Він також наголосив, що порушники закону будуть притягнуті до відповідальності. 

Прокурор МКС також закликав до негайного звільнення заручників. “Це також є важливим напрямом наших розслідувань”, - підкресли він.

Читайте також: У США підтвердили підтримку створення палестинської держави

Як повідомлялось, у січні Ізраїль поінформував Єгипет про намір розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом, зокрема місто Рафах. Частина європейських лідерів, керівництво ООН, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловили занепокоєння щодо плану воєнної операції в Рафаху через велике скупчення цивільного населення в цьому районі.

Президент США Джо Байден за закритими дверима висловлює дедалі більше розчарування прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу через його небажання послабити воєнну активність у Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-