Рютте заявляє, що операція в Рафаху призведе до катастрофічних гуманітарних наслідків

Рютте заявляє, що операція в Рафаху призведе до катастрофічних гуманітарних наслідків

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що операція в Рафаху призведе до катастрофічних гуманітарних наслідків і що зараз усі зусилля мають бути зосереджені на забезпеченні негайної паузи у бойових діях.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“Я ще раз звернувся з наполегливим закликом знизити рівень застосування сили. Масштабні військові дії в Рафаху матимуть катастрофічні гуманітарні наслідки. Крім того, Ізраїль повинен допустити значно більше гуманітарної допомоги в Газу і зробити це потрібно якнайшвидше. Ми обговорили конкретні заходи, які можуть зробити це можливим у найближчому майбутньому”, - написав Рютте.

Він провів зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та міністром у військовому кабінеті Ізраїлю Бені Ганцем.

За їхніми підсумками Рютте зазначив, що “зараз усі зусилля мають бути зосереджені на забезпеченні негайної паузи у бойових діях, яка має призвести до остаточного припинення цього жахливого конфлікту, який спричиняє стільки страждань”.

Доступ до гуманітарної допомоги та важливість звільнення всіх заручників, які утримуються ХАМАСом, стали ключовими темами розмови Рютте з палестинським прем'єр-міністром Мухаммедом Штайє.

Крім того, сторони обговорили необхідність довгострокового вирішення конфлікту в політичному руслі, яке передбачає життєздатну палестинську державу, що існує поряд із безпечним Ізраїлем.

“Щоб досягти успіху, палестинська влада також має провести реформи”, - зазначив Рютте.

Він також зазначив, що їде до Саудівської Аравії, де також обговорюватимуть війну між Ізраїлем і ХАМАСом і спільні зусилля щодо запобігання регіональній ескалації.

Читайте також: Китай закликає Ізраїль припинити військову операцію в Рафаху

Як повідомлялось, у січні Ізраїль поінформував Єгипет про намір розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом, зокрема місто Рафах. Частина європейських лідерів, керівництво ООН, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловили занепокоєння щодо плану воєнної операції в Рафаху через велике скупчення цивільного населення в цьому районі.

Президент США Джо Байден за закритими дверима висловлює дедалі більше розчарування прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу через його небажання послабити воєнну активність у Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-