Китай закликає Ізраїль припинити військову операцію в Рафаху

Китай закликає Ізраїль припинити військову операцію в Рафаху

Укрінформ
Китай засуджує удари ізраїльської армії по місту Рафах на півдні Гази і закликає Ізраїль якнайшвидше припинити військову операцію, аби запобігти масштабній гуманітарній катастрофі.

Як передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР, про це йдеться в спеціальній заяві речника зовнішньополітичного відомства.

«Китай уважно стежить за розвитком подій у Рафаху. Ми виступаємо проти (ударів Ізраїлю – ред.) та засуджуємо дії, що завдають шкоди цивільному населенню і суперечать міжнародному праву», - йдеться в заяві.

У китайському МЗС вчергове повторили звернення Пекіна до Єрусалима з закликом якнайшвидшого припинення бойових дій у Рафаху й Секторі Гази загалом.

«Ми закликаємо Ізраїль якомога швидше припинити військові операції та зробити все можливе, щоб уникнути жертв серед невинних мирних жителів та запобігти більш руйнівній гуманітарній катастрофі в Рафаху», - зазначили у відомстві.

При цьому китайська сторона традиційно уникає засудження чи навіть критики ісламістського руху ХАМАС, жодним словом не згадує загиблих від рук його бойовиків ізраїльтян і подає війну Ізраїлю з ХАМАС як протистояння Єврейської Держави з усім палестинським народом.

Читайте також: Ізраїль випустить облігації, щоб оплатити війну проти ХАМАСу - Bloomberg

Як повідомлялось, у січні Ізраїль поінформував Єгипет про намір розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом, зокрема місто Рафах. Частина європейських лідерів, керівництво ООН, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловили занепокоєння щодо плану воєнної операції в Рафаху через велике скупчення цивільного населення в цьому районі.

Президент США Джо Байден за закритими дверима висловлює дедалі більше розчарування прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу через його небажання послабити воєнну активність у Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-