У Росії оголосили в розшук прем'єрку Естонії та міністра культури Литви

У Росії оголосили в розшук прем'єрку Естонії та міністра культури Литви

Укрінформ
У базі розшуку російського МВС опинилися прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на базу розшуку відомства, повідомляє Укрінформ.

У базі не зазначено, за якою саме статтею розшукують Кайріса та Каллас. Раніше глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін вимагав у підлеглих перевірити дії влади Естонії у зв'язку зі знесенням пам'ятника у вигляді танка Т-34 в естонському місті Нарва поблизу кордону з Росією.

Фото: DELFI

Фото: DELFI

Крім Каллас і Кайріса, в базі розшуку опинилися понад сотня чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах.

Серед них дві третини попереднього скликання Сейму Латвії, міські ради литовської Риги, Клайпеди та Вільнюса в Литві, Луцька та Рівного в Україні, мер польського міста Валбжих та заступник міністра держактивів Польщі.

Читайте також: Війна в Україні триватиме, доки Росія не зрозуміє неможливість перемогти - прем'єрка Естонії

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну влада Естонії, Латвії та Литви ініціювала знесення радянських пам'яток, називаючи їх символами радянської окупації. Так, у серпні 2022 року влада Естонії демонтувала у прикордонному місті Нарва радянський пам'ятник – танк Т-34, встановлений до 25-річчя від дня перемоги у Великій Вітчизняній війні. Проти перенесення Т-34 виступали деякі жителі та мер Нарви.

 Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-