Туск: Веймарський трикутник має відіграти провідну роль у підтримці України

Туск: Веймарський трикутник має відіграти провідну роль у підтримці України

Укрінформ
Путін має побачити, що Європа не відмовиться від підтримки України і провідну роль в цьому мають відіграти країни Веймарського трикутника (Польща, Франція, Німеччина).

Про це під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем заявив у Берліні глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

“Три столиці (Варшава, Париж, Берлін) мають дати чіткий знак, що Європа не поступиться в питанні України, Путін мусить побачити і побачить, що не буде нічого такого як втома від України. Ми не залишимо Україну і тут Веймарський трикутник може відіграти провідну роль”,- наголосив Туск.

Він підкреслив, що Польща і Німеччина, як найбільш залучені сьогодні країни в безпеку України, “мають взяти на себе спільну відповідальність у продовженні цієї політики, і за мобілізацію усього ЄС для збільшення оборонних можливостей ЄС”.

Читайте також: Глави МЗС Веймарського трикутника обговорили боротьбу з дезінформацією РФ та безпекові виклики

Глава польського уряду підкреслив, що Європа має вже зараз, упродовж кільканадцяти найближчих місяців, а не через 10-15 років, досягти значно потужніших можливостей у сфері ППО, виробництві боєприпасів, не лише для допомоги Україні, але також для того, щоб Європа отримала адекватні до своїх можливостей оборонні спроможності.

За його словами, Європа може бути не лише економічною, науковою і цивілізаційною потугою, але і відповідною військовою потугою.

“Ми не хотіли конфронтації, але ЄС є економікою у вісім разів більшою за російську, і в шість разів більшим за населенням. Немає жодного приводу, щоб бути настільки слабшими у військовому плані за Росію”,- наголосив Туск.

Як інформувало агентство, очільники дипломатії Німеччини, Франції та Польщі обговорили в понеділок у замку Ла Сель-Сен-Клу біля Парижа допомогу Україні, боротьбу з російською дезінформацією та безпекові виклики.

Нагадаємо, Веймарський трикутник був створений в 1991 році як формат міжнародної співпраці Польщі, Німеччини і Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-