Протести у Грузії: кількість госпіталізованих зросла до 15, двох людей затримали

Протести у Грузії: кількість госпіталізованих зросла до 15, двох людей затримали

Укрінформ
У Тбілісі після акції протесту проти закону про «іноагентів» біля парламенту в середу до медичних закладів були доставлені 15 постраждалих, поліція затримала двох людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

Зазначається, що правоохоронці закликали активістів залишити проїжджу частину проспекту Руставелі та перейти на територію перед парламентом. Одна частина протестувальників дослухалася заклику, а інша – ні.

Голова Департаменту патрульної поліції Важа Сірадзе закликав правоохоронців вивести демонстрантів із території, однак пізніше щонайменше двох людей затримали.

За словами Сірадзе, затримані були у стані алкогольного сп’яніння та ображали поліцейських.

Читайте також: Глава Єврокомісії - про акції протесту в Грузії: Уряд повинен прислухатися до цього чіткого сигналу

Як повідомляє Грузія Online із посиланням на Міністерство охорони здоров’я країни, після акції протесту до медичних закладів були доставлені 15 постраждалих.

У відомстві зазначили, що серед госпіталізованих також є правоохоронці.

«1-2 травня бригади центру координації надзвичайних ситуацій та невідкладної допомоги госпіталізували у різні медичні заклади 15 людей, серед яких є і правоохоронці», – йдеться у заяві МОЗ Грузії.

Там додали, що частину постраждалих на мітингу виписано з лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 1 травня схвалив законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" у другому читанні, який критики вважають аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про "іноземних агентів". Після цього перед будівлею парламенту зібралися мітингувальники, які вимагали відкликати закон. Правоохоронці застосували проти них силу.

Міністерство охорони здоров’я Грузії повідомило про госпіталізацію вісьмох постраждалих учасників акції проти ухвалення закону про "іноагентів" біля будівлі парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-