У Франції піротехніки підірвали вежу однієї з останніх вугільних електростанцій

У Франції піротехніки підірвали вежу однієї з останніх вугільних електростанцій

Відео
Укрінформ
Найвищу вежу електростанції Еміль Юше в Сент-Авольді (регіон Гранд Ест) показово підірвали в неділю. Незабаром станція має перейти на виробництво водню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Parisien, а вражаюче відео, як 10 000 тонн бетону падають зі 120 метрової висоти, розмістили свідки в мережі Х.

"Заради цього удару блискавки було мобілізовано близько 200 осіб, у тому числі піротехніків і співробітників поліції», - розповів Жан-Мішель Мазалер, голови компанії GazelEnergie, яка експлуатує станцію.

Електростанція Еміль Юше та її аналог Кордеме в Атлантичній Луарі - дві останні вугільні електростанції, які досі працювали у Франції.

Обидві мають перейти на виробництво екологічно чистої енергії. У новий проєкт Еміль Юше проінвестували 780 млн євро, станція планує досягти загальної потужності 400 МВт до 2030 року і виробляти 56 000 тонн водню на рік.

Франція взяла на себе зобов'язання остаточно відмовитися від екологічно шкідливого викопного палива на Конференції ООН з питань зміни клімату у Глазго наприкінці 2021 року.

Читайте також: Не забувати про війну: українці в Парижі провели чергову маніфестацію

Однак наступного року уряд відновив видобуток вугілля у Франції, щоб протистояти припиненню поставок російського газу, спричиненому вторгненням в Україну. Запускали вугільну ТЕЦ в Сент-Авольді й на початку цього року, коли Франція переживала похолодання, однак тепер цю практику остаточно припинили.

Нагадаємо, Британія подовжила роботу вугільної електростанції через війну в Україні та викликану російським вторгненням енергетичну кризу. Уряд Британії вирішив щонайменше на два роки продовжити роботу великої вугільної електростанції у Нотінгемширі. Вона  працюватиме на два роки довше, ніж заплановано.

Фото: мережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-