Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Лаззаріні

Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Лаззаріні

Укрінформ
Ізраїль вимагає відставки генерального комісара ООН Філіппе Лаззаріні після його заяв про необізнаність щодо знаходження тунелю ХАМАСу під штаб-квартирою агентства в Газі.

Як передає Укрінформ, про це заявив у соцмережі Х міністр закордонних справ Ісраель Кац.

«Викриття глибокої причетності штаб-квартири UNRWA у Газі до ХАМАСу, включаючи його використання для терористичної діяльності та у якості точки доступу до терористичних тунелів, вимагає негайних дій. Твердження Філіппе Лаззаріні про необізнаність є не просто абсурдними, але й ображає здоровий глузд. Його негайна відставка є бов’язковою», – написав Кац.

Філіппе Лаззаріні, генкомісар Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA), заявив у суботу, що агентство не знало, що тунелі ХАМАСу знаходяться під штаб-квартирою агентства в Газі.

Читайте також: Ізраїль вимагає відставки генерального секретаря ООН

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого військові Ізраїлю виявили тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) в Газі. Загальна протяжність тунелю близько 700 метрів, а середня глибина залягання - 18 метрів.

В UNRWA наголосили, що весь персонал покинув штаб-квартиру 12 жовтня - за п’ять днів після початку чинної війни, тому “не може підтвердити або інакше прокоментувати” висновки Ізраїлю.

Фото: Jean-Guy Python/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-