У Тайвані зафіксували вісім китайських повітряних куль

У Тайвані зафіксували вісім китайських повітряних куль

Укрінформ
У Міністерстві оборони Тайваню заявили у неділю про виявлені вісім повітряних куль, що перетнули Тайванську протоку впродовж останньої доби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

П’ять із восьми куль пролетіли над територією Тайваню, зазначили в оборонному відомстві. Там додали, що вже другий день поспіль у країні повідомляється про велику кількість китайських повітряних куль.

У щоденному звіті про військову діяльність КНР Міноборони Тайваню повідомило, що першу повітряну кулю було зафіксовано в суботу вранці, а останню – у другій половині дня, у п’ятницю була помічена така ж кількість повітряних куль.

Згідно із картою міністерства, п’ять куль перетнули північну та центральну частину острова.

Читайте також: Тайвань помітив поблизу острова китайські бойові патрулі

Тайвань, який Китай вважає своєю територією, попри рішучі заперечення уряду у Тайбеї, з грудня скаржиться на повітряні кулі. Стверджується що повітряні об’єкти становлять загрозу безпеці авіації та чинять психологічний тиск.

Водночас минулого місяця уряд Китаю відкинув неодноразові скарги Тайваню на повітряні кулі, заявивши, що вони запускаються для метеорологічних цілей та не повинні розглядатися з політичної точки зору.

Як повідомлялося, 21 січня Тайвань зафіксував наближення до острова шести китайських повітряних куль, які пролетіли поблизу північної його частини, де розташовані столиця Тайбей та головний міжнародний аеропорт.

Фото: Robert Heron/Alamy Stock Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-