Тайвань помітив поблизу острова китайські бойові патрулі

Тайвань помітив поблизу острова китайські бойові патрулі

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню повідомило у п’ятницю, що виявило 23 літаки ВПС Китаю, які діяли навколо Тайваню і здійснювали "патрулювання бойової готовності" спільно з китайськими військовими кораблями.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що починаючи з 16:00 за місцевим часом Міноборони виявило 23 китайські літаки, зокрема винищувачі Су-30, і безпілотники, що діяли над північним і центральним Тайванем і на південному заході острова.

Тринадцять з цих літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки або райони поблизу неї, працюючи з китайськими військовими кораблями для проведення "спільного патрулювання бойової готовності", додали в міністерстві.

Серединна лінія протоки є неофіційним бар'єром між двома сторонами, але зараз китайські літаки регулярно літають над нею. Китай заявляє, що не визнає існування цієї лінії.

Тайвань направив власні сили для моніторингу, заявили в його Міноборони.

Ця активність відбувається в той час, коли радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван і міністр закордонних справ Китаю Ван І готуються до зустрічі в Бангкоку. Міністерство закордонних справ Китаю заявило в п'ятницю, що Тайвань буде предметом для обговорення на цій зустрічі.

Читайте також: Біля Тайваню пролетіли ще шість китайських повітряних куль

Цього місяця Тайвань обрав нового президента, Лай Чін-те від правлячої Демократичної прогресивної партії. Китай вважає Лая, який вступить на посаду 20 травня, небезпечним сепаратистом і відкинув його пропозиції про переговори.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Китаю заявило, що результати нещодавніх виборів на Тайвані не змінюють того факту, що цей регіон є частиною одного Китаю, тому Тайвань ніколи не стане суверенною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-