Агентство ООН звільнило чиновників, які могли бути причетними до атаки ХАМАС на Ізраїль

Агентство ООН звільнило чиновників, які могли бути причетними до атаки ХАМАС на Ізраїль

Укрінформ
Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям UNRWA одразу після появи звинувачень звільнило всіх співробітників, підозрюваних у причетності до нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Як передає Укрінформ, про це заявив глава агентства Філіпе Лазаріні в інтерв’ю японському виданню NHK.

«Агентство серйозно ставиться до звинувачень Ізраїлю в причетності деяких його співробітників до нападів ХАМАС 7 жовтня і поки триває незалежне розслідування, вжило швидких заходів та звільнило підозрюваних ще до оприлюднення його результатів», - заявив Лазаріні.

За його словами, йдеться про десятьох із 12 підозрюваних чиновників, ще двоє померли.

Лазаріні також зазначив, що рішення більш ніж десяти країн, включаючи Японію, призупинити фінансування UNRWA можуть вплинути на його здатність реагувати на нагальні потреби, оскільки наявних у розпорядженні агентства коштів вистачить лише до кінця лютого.

Тому він сподівається, що невдовзі після оприлюднення результатів розслідування країни-донори відновлять надання коштів агентству.

Лазаріні також висловив серйозну стурбованість підготовкою ізраїльських військових до наземного наступу на найпівденніше місто сектора Газа Рафах, де знаходиться близько мільйона людей.

За його словами, наступ серед такого людського моря призведе до трагедії, бо людям у Газі не буде куди подітись у разі бойових дій.

«На жаль, ми вже не говоримо про припинення вогню, а говоримо про розширення і продовження цієї військової операції», - сказав очільник UNRWA.

Він додав, що сьогодні умови життя в Рафаху надзвичайно важкі, але можуть іще більше ускладнитися через спалах захворювань і дефіцит продовольства.

Читайте також: Гутерреш доручив ексглаві МЗС Франції перевірку щодо Агентства ООН у справах палестинських біженців

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю вимагає припинити діяльність UNRWA у Газі після виявлення участі співробітників цього Агентства ООН у терористичному нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. США та ще понад десять держав оголосили про припинення фінансування UNRWA.

Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що один із основних командних пунктів ХАМАС знаходився у тунелі, частково розміщеному під штаб-квартирою Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) в Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-