Фінські компанії посилили перевірки працівників щодо загроз нацбезпеці

Фінські компанії посилили перевірки працівників щодо загроз нацбезпеці

Укрінформ
Після початку російського вторгнення в Україну компанії у Фінляндії значно активізували перевірки своїх працівників стосовно загроз безпеці держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Ці перевірки проводить поліція безпеки Supo. Вони спрямовані на захист безпеки Фінляндії від спроб впливу з боку інших держав та запобігання витоку важливої інформації.

Зазначається, що після нападу Росії на Україну, компанії, які працюють з важливою інфраструктурою, такою як електромережі та телекомунікації, стали ретельніше з'ясовувати минуле своїх працівників.

Окрім того, у перевірці бекграунду співробітників виявили зацікавлення муніципалітети Фінляндії.

Читайте також: У Фінляндії пропонують не давати паспорти росіянам, які не відмовилися від громадянства РФ

Громадянство якоїсь певної держави Supo не вважає безпосередньою загрозою безпеці. Однак під час перевірки поліція безпеки досліджує зв'язки особи з іншими країнами, зокрема родинні та економічні.

«Відомо, що деякі авторитарні країни використовують родинні стосунки та намагаються тиснути на людей, прагнучи схилити їх до таємної співпраці на шкоду Фінляндії», - поінформували в Supo.

Читайте також: Завод у Фінляндії вп'ятеро збільшить виробництво боєприпасів через війну в Україні

Інформація про такі зв'язки передається роботодавцю. Поліція безпеки сама не вирішує, чи слід приймати особу на роботу, вона лише доносить ті відомості, які вважає важливими для працевлаштування.

«Перевірка також захищає саму людину, щоб вона не опинилась у неправомірній ситуації, наприклад, ставши жертвою тиску з боку іншої держави», – додали в Supo.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія залишить закритим кордон із Росією до квітня.

Фото: Martin Dremljuga/ERR 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-