Саудівська Аравія назвала умови визнання Ізраїлю

Саудівська Аравія назвала умови визнання Ізраїлю

Укрінформ
Саудівська Аравія не встановлюватиме дипломатичних відносин із Ізраїлем, поки той не припинить війну в секторі Гази й не визнає незалежну Палестинську державу.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Саудівської Аравії повідомляє Сіньхуа.

“У міністерстві підтвердили непохитну підтримку Королівством палестинського питання й необхідності отримання палестинцями їх легітимних прав”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Саудівська Аравія наполягає на визнанні Палестини у кордонах 1967-го року зі столицею у Східному Єрусалимі.

Сіньхуа додає, що саудівське МЗС зробило цю заяву після слів речника Ради нацбезпеки США Джона Кірбі про нібито перемовини між Ізраїлем та Саудівською Аравією стосовно “домовленостей про нормалізацію”, які тривали як до, так і після початку нинішньої війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Читайте також: Саудівська Аравія заявила, що визнає державу Ізраїль у разі вирішення палестинського питання

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 р. ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-