Саудівська Аравія заявила, що визнає державу Ізраїль у разі вирішення палестинського питання

Саудівська Аравія заявила, що визнає державу Ізраїль у разі вирішення палестинського питання

Укрінформ
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан заявив, що Королівство може визнати Ізраїль, якщо буде досягнуто всеосяжної угоди, що передбачатиме державність для палестинців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

«Ми згодні з тим, що регіональний мир включає мир для Ізраїлю, але це може відбутися лише через мир для палестинців через палестинську державу», - сказав принц на панелі Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Відповідаючи на запитання, чи Саудівська Аравія визнає Ізраїль частиною ширшої політичної угоди, бін Фархан відповів: «Безумовно».

Принц Фейсал додав, що забезпечення миру в регіоні шляхом створення палестинської держави «це те, над чим ми справді працювали з адміністрацією США, і це більш актуально в контексті Гази».

«Забезпечення угоди про нормалізацію відносин з Саудівською Аравією стане головною нагородою для Ізраїлю після того, як він встановив дипломатичні відносини з Об’єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном та Марокко та може змінити геополітику Близького Сходу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Інтенсивна фаза війни у Газі закінчиться незабаром - міністр оборони Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-