В ЄС прокоментували зняття з виборів у Росії єдиного «антивоєнного» кандидата

В ЄС прокоментували зняття з виборів у Росії єдиного «антивоєнного» кандидата

Укрінформ
Відмова від реєстрації на майбутніх президентських «виборах» в Росії єдиного антивоєнного кандидата Бориса Надєждіна лише підтверджує атмосферу залякування, терору та придушення будь-якої опозиції нинішньому кремлівському режиму.

Про це у Брюсселі на брифінгу для преси сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей випадок лише ілюструє настрої та атмосферу перед цими президентськими «виборами», результати яких дуже просто спрогнозувати, і які ми абсолютно точно знаємо. Ця виборча кампанія відбувається у середовищі тотальних заборон, яке підживлюється російською агресією проти України, державною пропагандою та «бульдозерним» придушенням усіх незалежних і критичних думок, незалежних медіа та політичної опозиції», - сказав Стано.

Він зауважив, що така похмура репресивна атмосфера була створена режимом Кремля. У цьому контексті ЄС може лише закликати Росію виконувати власні міжнародні зобов’язання щодо дотримання прав людини і фундаментальних свобод власних громадян.

«Ми будемо уважно спостерігати за цими «виборами», але не маємо жодних ілюзій щодо того, наскільки чесними вони можуть бути і якими можуть бути їх результати. Ми можемо передбачити, що буде застосовано більше репресій як проти потенційних кандидатів, так і проти будь-кого, хто демонструє опозицію існуючому в Кремлі режиму», - додав Стано.

Читайте також: Візит Путіна до Туреччини відклали через вибори - ЗМІ

За повідомленнями російських ЗМІ, сьогодні ЦВК РФ відмовила у реєстрації для участі у президентських виборах в Росії у березні цього року єдиному «антивоєнному» кандидату – Борису Надєждіну на підставі визнання «недійсними» більш як 9 тисяч підписів, зібраних на його підтримку. За рішення про відмову в реєстрації цього кандидата російська ЦВК голосувала одностайно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-