Хакери КНДР могли вкрасти $3 мільярди для фінансування ядерної програми - Reuters

Хакери КНДР могли вкрасти $3 мільярди для фінансування ядерної програми - Reuters

Укрінформ
Спостерігачі ООН за санкціями розслідують десятки ймовірних кібератак Північної Кореї, які принесли їй $3 мільярди на подальший розвиток програми створення ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у витягах із неопублікованої доповіді ООН, з якими ознайомилося агентство Reuters.

«КНДР продовжувала порушувати санкції Ради безпеки. Вона продовжувала розробляти ядерну зброю і виробляти ядерні матеріали, здатні до розщеплення, хоча останнє відоме ядерне випробування було проведене у 2017 році», - повідомили спостерігачі.

Вони також зазначили, що Північна Корея продовжила запуски балістичних ракет, вивела на орбіту супутник і поповнила свій арсенал «тактичним атомним ударним підводним човном».

Рада безпеки ООН, що складається з 15 членів, давно заборонила КНДР проводити ядерні випробування і запускати балістичні ракети. З 2006 року на неї поширюються санкції ООН, які Рада неодноразово посилювала, намагаючись припинити фінансування розробок зброї масового ураження.

«Група розслідує 58 ймовірних кібератак КНДР на пов'язані з криптовалютами компанії в період із 2017 до 2023 року на суму приблизно 3 мільярди доларів, які, як повідомляють, допомагають фінансувати розробку КНДР зброї масового ураження», - зазначили спостерігачі.

За їхніми словами, північнокорейські хакерські групи, що підпорядковуються Головному розвідувальному бюро - основній службі зовнішньої розвідки Пхеньяна, продовжують здійснювати велику кількість кібератак.

«Тенденції включають напади КНДР на оборонні компанії та ланцюжки поставок, а також дедалі активніший обмін інфраструктурою та інструментами», - зауважується у доповіді.

За словами дипломатів, звіт ООН має бути оприлюднений пізніше цього або на початку наступного місяця.

Читайте також: КНДР розриває економічні зв’язки з Південною Кореєю

Як повідомляв Укрінформ, видання The New York Times із посиланням на джерела в розвідках країн-союзниць США писало, що Росія розблокувала частину активів Північної Кореї, заморожених через санкції ООН, в одному з російських банків, в обмін на зброю для війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-