У Канаді глава розвідувальної служби поліції отримав 14 років в’язниці за шпигунство

У Канаді глава розвідувальної служби поліції отримав 14 років в’язниці за шпигунство

Укрінформ
Колишнього генерального директора Національного координаційного центру розвідувальної служби Королівської канадської кінної поліції Кемерона Ортіса, який передав зловмисникам таємну інформацію, засудили до 14 років позбавлення волі.

Як повідомляє Укрінформ, про це в Оттаві оголосив суддя Роберт Марангер.

“Кемерон Ортіс користувався величезною довірою. Його дії потенційно наразили на небезпеку життя людей. Його вчинки підірвали репутацію Канади у міжнародній розвідувальній спільноті”, - сказав під час оголошення вироку Марангер.

З урахуванням часу, який Ортіс уже провів за гратами, поки тривало розслідування й судовий розгляд, він буде позбавлений волі ще на 7 років.

Однак, винесений судом вирок - суттєво менший, ніж просила сторона обвинувачення, адже прокурори наполягали на 28-річному ув’язненні.

“На моє переконання, це - належний й справедливий вирок, який враховує як серйозність порушення, так і моральну відповідальність Кемерона Ортіса за скоєне”, - заявив суддя.

У своєму вироку суддя вказав, що так і не зрозумів мотивів Ортіса, який користувався беззаперечною повагою колег.

Читайте також: У Нідерландах служба військової розвідки викрила кібершпигунство Китаю

Зазначимо, що суд у справі про розголошення держтаємниці Ортісом був тривалим й заплутаним, адже велика частина наданих доказів була засекречена. Врешті присяжні визнали його винним у неавторизованій передачі оперативної інформації двом особам, яких підозрюють у зв’язках з міжнародними мережами відмивання грошей. Ортіс також зробив спробу передати таємні дані й третій особі із кримінального світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-