У Нідерландах служба військової розвідки викрила кібершпигунство Китаю

У Нідерландах служба військової розвідки викрила кібершпигунство Китаю

Укрінформ
Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) викрила кібершпигунство з боку Китаю.

Про це повідомила у соцмережі X міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, повідомляє Укрінформ.

“MIVD викрило китайське кібершпигунство в Нідерландах. Важливо оприлюднити подібні види шпигунської діяльності на нідерландській землі. Таким чином ми підвищуємо нашу цифрову стійкість і пильність”, - йдеться у повідомленні.

Міноборони зазначає, що MIVD виявила китайське шкідливе програмне забезпечення, яке приховувало шпигунську діяльність, в мережі збройних сил.

“Вперше MIVD вирішив оприлюднити технічний звіт про методи роботи китайських хакерів. Важливо забезпечити, щоб така шпигунська діяльність Китаю стала надбанням громадськості, – сказала міністр оборони Нідерландів, - Таким чином ми підвищуємо міжнародну стійкість проти цього типу кібершпигунства”.

Читайте також: В Індії звільнили голуба, звинуваченого у шпигунстві на користь КНР

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року служба загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) та служба військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) заявили, що Росія та Китай загрожують безпеці Нідерландів. У звіті про загрозу з боку інших країн спецслужби назвали Нідерланди “привабливою мішенню для шпигунської діяльності”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-