На президентських виборах в Азербайджані лідирує Ільхам Алієв - екзитполи

На президентських виборах в Азербайджані лідирує Ільхам Алієв - екзитполи

Укрінформ
В Азербайджані завершилося голосування на позачергових виборах президента. За даними екзитполів, лідирує чинний глава держави Ільхам Алієв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АЗЕРТАДЖ.

Зазначається, що Ліга захисту трудових прав громадян оприлюднила попередні результати екзитполу, проведеного спільно з організацією ORACLE ADVISORY GROUP (США). Результати оголосив представник організації Джордж Брінбаум.

Згідно з даними екзитполу, чинний глава держави, голова партії «Новий Азербайджан» Ільхам Алієв набирає 93,9%; Гудрат Гасангулієв, кандидат від партії «Народний фронт цілісного Азербайджану» (ПНФЦА) – 1,2%; Захід Орудж, самовисуванець – 1,8%; Фазіль Мустафа, кандидат від партії «Велике творення» (ПВС) – 1,5%; Ельшад Мусаєв, кандидат від партії «Великий Азербайджан» (ПВА) – 0,4%; Разі Нуруллаєв, кандидат від партії «Національний фронт» (ПНФ) – 0,9%; Фуад Алієв, самовисуванець – 0,3%.

Також Центр соціологічних досліджень оголосив результати екзитполу, проведеного на президентських виборах 7 лютого: за Алієва проголосували 92,4 відсотка виборців. Орудж набрав 2,2%, Мустафа - 2%.

Голосування проводилося на 6537 виборчих дільницях у 125 виборчих округах. З них 6319 ділянок є постійними, 218 – створені у посольствах, консульствах та постійних представництвах Азербайджану в зарубіжних країнах, у військових частинах, виправно-трудових та санаторно-лікувальних установах, на суднах, що плавають під прапором Азербайджану на Каспійському морі та світових водах.

Читайте також: Азербайджанський парламент закликав розірвати економічні зв'язки з Францією

За даними Інформаційного центру Центральної виборчої комісії станом на 17.00 за місцевим часом, у голосуванні взяли участь 4 мільйони 590 тисяч 75 виборців. Це становить 70,85% зареєстрованих на президентських виборах виборців. Попередні дані щодо явки виборців будуть оголошені пізніше.

Процес голосування транслювався у прямому ефірі на офіційному сайті ЦВК за допомогою веб-камер, встановлених на 1000 виборчих дільницях.

За виборчим процесом спостерігали 790 міжнародних спостерігачів, які представляють 72 міжнародні організації та 89 країн. Вибори висвітлюють 216 представників 109 міжнародних медіаструктур.

На пост президента Азербайджану претендують 7 кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Алієв оголосив про проведення позачергових виборів президента, які були призначені на 7 лютого 2024 року.

Востаннє вибори президента Азербайджану проводили 11 квітня 2018 року, замість 17 жовтня. Вони також були позачерговими. Перемогу на виборах здобув Алієв з 86,53% голосів. Він керує Азербайджаном з 2003 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-