Євродепутати закликають ввести санкції проти ексведучого Fox News Карлсона за інтерв'ю з Путіним

Євродепутати закликають ввести санкції проти ексведучого Fox News Карлсона за інтерв'ю з Путіним

Укрінформ
Ряд чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту закликали запровадити санкції проти скандально відомого американського журналіста Такера Карлсона, якого критикують за поширення російської пропаганди, після інтерв’ю з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Newsweek, передає Укрінформ.

Депутат ЄП та колишній прем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт заявив, що інтерв'ю з Путіним може призвести до того, що ексведучий телеканалу Fox News опиниться в конфлікті з ЄС. Він закликав ЄС розглянути питання про заборону на в’їзд Карлсону, назвавши ведучого «рупором» колишнього президента США Дональда Трампа та Путіна.

«Оскільки Путін є воєнним злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій (ЄС – ред.) також розглянула його справу», – наголосив Верхофстадт.

Колишній депутат Європарламенту Луїс Гарікано згоден і позицією Верхофстадта. «Він (Карлсон – ред.) більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській територіі, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки», – сказав Гарікано.

Євродепутат Урмас Пает, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ Естонії, нагадав, що «Путін – не просто президент країни-агресора, він розшукується Міжнародним кримінальним судом і звинувачується в геноциді та воєнних злочинах».

Читайте також: Україна в ООН: якщо посланник РФ хоче звинуватити когось у кровопролитті, хай подивиться у дзеркало

«Карлсон хоче надати трибуну людині, яку обвинувачують у злочинах геноциду – це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він має сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він явно висловлював свою симпатію до російського режиму і Путіна та постійно принижував Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до списку санкцій. Це стосується передусім заборони на в'їзд до країн ЄС», – наголосив Пает.

Раніше Карлсон прибув до Москви та заявив, що незабаром опублікує інтерв'ю з Путіним.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня американська розвідка розсекретила доповідь, згідно з якою Кремль здійснює спроби створення мережі молодих лідерів в США, які б підтримували Росію або поширювали проросійські меседжі у своїх країнах.

Зокрема, російські наративи в США поширює скандальновідомий популярний ведучий Такер Карлсон, якого в США жорстко критикують за підігрування російській пропаганді.

В березні 2022 року, на початку вторгнення, Карлсон на телеканалі Fox News «відпрацьовував» російські наративи про «біолабораторії США в Україні» та «держпереворот в Україні в 2014 році, який зрежисувала Нуланд» – теми, які є надійними маркерами російської пропаганди.

Також він поширював брехливі наративи щодо COVID-19, російсько-української війни.

Торік у квітні мережа FOX News розірвала співпрацю з Карлсоном, який вважається ультраправим екстремістом, прибічником теорій змов, палким прихильником Дональда Трампа та опонентом підтримки України з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-