Україна в ООН: якщо посланник РФ хоче звинуватити когось у кровопролитті, хай подивиться у дзеркало

Україна в ООН: якщо посланник РФ хоче звинуватити когось у кровопролитті, хай подивиться у дзеркало

Укрінформ
Українська делегації в ООН порадила представникові Росії стати перед дзеркалом, якщо він хоче притягнути когось до відповідальності за кровопролиття в Україні.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив у вівторок радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник на засіданні Ради Безпеки ООН, яке скликала Москва для обговорення обстрілу Лисичанська 3 лютого.

«Якщо посланник Путіна хоче розповісти про відповідальність за кровопролиття, йому не потрібно просити про засідання Ради Безпеки. Він може просто стати перед дзеркалом - чи то у своїй резиденції, чи то в російському представництві», – сказав дипломат, звертаючись до постпреда РФ при ООН Василя Небензі.

«Звичайно, набагато ліпше було б підняти слухавку й зателефонувати до Кремля, але я навіть не пропонуватиму цього, оскільки такий крок вимагав би певного рівня хоробрості й твердих моральних принципів», - додав він.

За словами Дворника, російській дипломатії бракує і того, й іншого, «і вона ніколи не набереться сміливості нагадати Путіну простий факт: то було його рішення - розпочати агресивну війну проти України, і це може бути його вибором - закінчити бойові дії, вивівши російські війська з території України».

Читайте також: Заступниця Генсека ООН вказала Росії, що обстріл Лисичанська пов'язаний із російською окупацією

Дворник нагадав, що напад на Лисичанськ, який перебуває в окупації і чекає на своє звільнення, супроводжувався «жахливими воєнними злочинами та злочинами проти людяності», а «терор проти українського цивільного населення став російською візитною карткою від самого початку війни і триває щодня».

У своєму виступі Небензя вдався до пропагандистських кліше про «бандерівську хунту», звинувативши Україну, США, Францію, Велику Британію та інші країни в загибелі цивільних осіб.

У свою чергу, дипломати цих країн нагадали йому, що лише Росія несе відповідальність за загибель людей через розв’язану нею війну.

Як повідомляв Укрінформ, Росія скликала у вівторок термінове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення обстрілу Лисичанська 3 лютого, внаслідок якого була знищена частина колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-