Швейцарія запросила Китай до участі у Глобальному саміті миру

Швейцарія запросила Китай до участі у Глобальному саміті миру

Укрінформ
Швейцарія запросила Китай узяти участь у Глобальному саміті миру.

Як повідомляє Bloomberg, міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що звернувся з такою пропозицією під час зустрічі з главою МЗС Китаю Ван Ї у середу, передає Укрінформ.

Швейцарський політик сказав, що Ван Ї «взяв до відома запрошення» і що очікує його відповіді через кілька днів.

«Китай має дуже міцні відносини з Росією, але все одно готовий зробити свій внесок у припинення цієї війни», – заявив Кассіс на пресбрифінгу у Пекіні.

Як повідомлялося, 26 січня заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив, що Україна запрошує голову КНР Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому в Швейцарії «мирному саміті» за участю світових лідерів.

Читайте також: Пентагон: провал допомоги Україні лише посилить готовність Китаю до агресії

31 січня посол України в Китаї Павло Рябікін на зустрічі із заступником міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдуном підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до імплементації української Формули миру для припинення російської агресії проти України.

2 лютого МЗС Китаю не прокоментував перспективи участі Пекіна в імплементації Української формули миру та майбутньому саміті світових лідерів у Швейцарії, однак заявив, що КНР продовжуватиме по-своєму сприяти врегулюванню «кризи в Україні».

Фото: Х / Ignazio Cassis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-