Республіканці в Конгресі провалили спробу імпічменту міністра внутрішньої безпеки

Республіканці в Конгресі провалили спробу імпічменту міністра внутрішньої безпеки

Укрінформ
Голосування в Палаті представників США щодо імпічменту міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса в вівторок провалилося, не виправдавши сподівань правого крила й групи MAGA, яке асоціюється з Дональдом Трампом.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Палата голосів проголосувала з розподілом 214 проти 216 голосів. Троє республіканців - Кен Бак, Майк Галлагер і Том МакКлінток - приєдналися до демократів у голосуванні проти резолюції»,- зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що коли у процесі стало відомо, що ініціатива провалиться, республіканець Блейк Мур також проголосував «проти», щоби дозволити партії повторно винести це питання пізніше.

«Республіканці в Палаті представників мають цілковитий намір повернути на голосування статті про імпічмент міністру Майоркасу, коли ми матимемо голоси «за», - написав у мережі X (колишньому Твітері) речник спікера Майка Джонсона.

Читайте також: Впливові республіканці побоюються погроз Трампа про «розплату» - WP

У партії очікуватимуть, коли з лікування повернеться конгресмен Стів Скаліз, щоби мати необхідну більшість.

Як повідомлялося, республіканці в Палаті представників на чолі зі спікером Майком Джонсоном заявили, що імпічмент міністра внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркаса має стати обов’язковим кроком у процесі прикордонної реформи. Водночас, Джонсон виступив категорично проти угоди щодо кордону, яку досягли республіканці й демократи в Сенаті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-