Президент Південної Кореї до місячного Нового року помилує 450 тисяч правопорушників

Президент Південної Кореї до місячного Нового року помилує 450 тисяч правопорушників

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль вирішив надати спеціальні звільнення від адміністративних покарань близько 450 тисячам людей з нагоди Нового року за місячним календарем, одного з найважливіших свят країни.

Про це повідомляє корейське видання KBS, передає Укрінформ.

На засіданні Кабінету міністрів у вівторок Юн заявив, що до списку помилуваних включені особи, які отримали адміністративні стягнення, що накладаються на водіїв, працівників ресторанного бізнесу, рибної галузі, операторів пасажирських і вантажних перевезень тощо.

На його думку, звільнення від сплати штрафів та інших видів адміністративних покарань дозволить людям повернутись до нормального повсякденного життя і поліпшити свій економічний стан.

Зазначається, що в Південній Кореї уряд часто надає спеціальні помилування засудженим політикам, керівникам підприємств та іншим правопорушникам з нагоди Нового року за місячним календарем (цьогоріч відзначається 10 лютого – ред.) або до Дня визволення (15 серпня), маючи на меті винагородити за хорошу поведінку та сприяти національній злагоді.

Читайте також: Російські в’язні, що воюють проти України, більше не мають помилування від Путіна - ВВС

Помилування розглядає комісія Міністерства юстиції, потім їх обговорює на засіданні Кабінет міністрів, після чого остаточно затверджує президент країни.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда вирішив удруге помилувати екскерівників МВС Маріуша Камінського і Мацея Вонсіка, яких було затримано й ув’язнено відповідно до рішення суду.

Фото: YONHAP News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-