Французькі вчителі провели другий страйк

Французькі вчителі провели другий страйк

Укрінформ
У вівторок вчителі по всій Франції знову вийшли на демонстрації та страйкували з вимогою покращити умови праці, підвищити заробітну плату та звільнити профільного міністра Амелі Удеа-Кастеру.

Як передає Укрінформ, про це розповідає France info

«Ми переживаємо переламний момент для державних шкіл. Це вимагає рішучої відповіді. Одного дня страйку буде недостатньо для перемоги. Тому, щоб захистити державні школи, вимагати негайного початку дискусій про зарплати, а також заходів для покращення умов праці ми вирішили приєднатись до довгострокового плану дій» - йдеться у спільній заяві 5 вчительських профспілок.

Занепокоєння у вчителів також викликає нововведення, запроваджене нинішнім прем’єром Атталем, коли він ще обіймав посаду міністра освіти. Згідно з ним на початку нового навчального року в коледжах мають розділити всіх учнів на три окремі групи, відповідно до їхнього рівня. Це стосується лише французької мови та математики, однак вчителі заявляють що такий поділ є неможливим - ані з точки зору ресурсів, ані з точки зору ефективності.

Читайте також: У Хорватії журналісти вийшли на протест - обурені можливою забороною кримінальних розслідувань

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого французькі вчителі через незгоду з умовами праці провели попереджувальний страйк. За даними Міністерства освіти, у ньому взяли участь понад 20 відсотків від загальної кількості вчителів.

Фото: Sipa/Sopa Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-