Польський режисер зняв фільм «Путін» - про слабкого диктатора

Польський режисер зняв фільм «Путін» - про слабкого диктатора

Фото, відео
Укрінформ
Відомий польський режисер Патрик Вега зняв художній фільм “Путін”, в якому відобразив біографію російського диктатора з дитинства і до його потенційної смерті.

Як розповів режисер, світова прем’єра цього фільму, в якому обличчя Путіна згенеровано за допомогою технології deep fake, відбудеться наприкінці березня – на початку квітня, передає кореспондент Укрінформу.

“Наш фільм - це безпрецедентна біографія Путіна, дія якої відбувається упродовж 60-ти років. У ньому показано його життя з 10-ти років, коли вітчим знущався над ним у Грузії, а потім через найвідоміші події його політичної кар’єри – війну в Чечні, теракти на Дубровці та в Беслані, підрив ФСБ будинків у Росії – до війни в Україні та найдраматичніших подій, таких як Буча, Ірпінь, Маріуполь”, – розповів Вега.

Він зазначив, що творці фільму використали технологію deep fake, аби накласти на обличчя актора маску Путіна.

“Для імітації Путіна в кінематографічному образі відеоматеріалів з Кремля недостатньо. Після року пошуків нам вдалося створити власну технологію, яка дала бажаний ефект”, – констатував польський режисер.

Як зазначив Вега, фільм “Путін” є повністю англомовним, аби дати західній аудиторії ключ до розуміння психіки диктатора.

“У мене була амбіція перекласти східну культуру на західну мову. Я знаю, що люди в Західній Європі, в таких країнах, як Франція чи Німеччина, ментально дуже далекі від Росії і не можуть зрозуміти її абсурдності”, – пояснив Вега.

Читайте також: Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління - глава МЗС Португалії

За його словами, під час підготовки фільму було проведено серйозну документальну роботу, складався психологічний портрет Путіна. Зокрема, використовувалися знання різних експертів, зокрема військових, навіть людини, яка близько знала психіатра Путіна, з яким він з 70-х років сидів у барокамері.

“В цьому фільмі є фрагменти, які показують Путіна як слабку людину, яку можна перемогти. Це має дати українцям віру в те, що вони можуть перемогти в цій війні”, - підкреслив Вега.

Він наголосив: якщо світ боятиметься Путіна, то незабаром той буде в Європі.

“Я думаю, що це він повинен нас боятися, а не навпаки”, - наголосив Вега.

Фільм тривалістю 2,5 години знімався в Польщі, Україні, Сирії, Йорданії, Ізраїлі, навіть у Росії. У фільмі використано також документальні кадри. Режисер повідомив, що нині він перебуває на етапі переговорів з дистриб’юторами на кількох континентах. Прем’єра фільму відбудеться наприкінці першого – на початку другого кварталу цього року.

Зацікавлення у демонстрації фільму у країнах на різних континентах є значним. Він повідомив, що навіть в Азії є 11 країн, які хочуть показати цей фільм. Стрічка вже була представлена на закритих показах для кіноіндустрії, зокрема в Мюнхені і Санта-Моніці у США, і мала позитивні відгуки у дистриб'юторів.

У межах підготовки до виходу фільму на широкі екрани польський режисер організував в Україні перформанс: розмістив великий екран між зруйнованими росіянами будинками в Бородянці на Київщині, на якому демонструвалися кадри з фільму “Путін”, де російський диктатор представлений слабким і хворим. Натомість замість глядачів перед цим екраном було встановлено сотні манекенів, які символізували дорослих і дітей – жертв російської агресії. Згодом знімальна група показала кадри з фільму і відзнятий перформанс у Бородянці українцям на вулицях міст, ветеранам війни, які поділилися своїми враженнями щодо фільму та перформансу.

Читайте також: Зеленський переконаний, що Росія не готова до миру: Путін хоче відібрати цю землю

У коментарі Укрінформу польський режисер зазначив, що для нього думка українців у цьому контексті є найважливішою, і він відчув з їхнього боку надзвичайну емпатію.

"Те, що професійна українська кіноіндустрія і дистриб’ютори позитивно сприйняли цей фільм, і насамперед люди, яких ми зустріли на вулицях і в центрі для реабілітації ветеранів війни, для мене було найціннішим і дало мені віру в те, що фільм потрібний. Моїм наміром було те, щоб у цей надзвичайно складний час підбадьорити українців і показати вам, що ми можемо спільно перемогти Путіна, як це показано у фільмі",- наголосив польський режисер.

Вега є одним з найвідоміших польських режисерів і сценаристів, який за чверть століття зняв і написав сценарії до багатьох фільмів, в основному бойовиків і трилерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-