Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління - глава МЗС Португалії

Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління - глава МЗС Португалії

Укрінформ
У Португалії розуміють, що російський диктатор Володимир Путін намагається дестабілізувати Європу на покоління.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Жуау Гомеш Кравіньйо на ІІІ Форумі з відновлення Житомирщини, передає кореспондент Укрінформу.

За словами португальського міністра, підтримка України з боку його країни складається з двох рівнів, перший з яких - емоційний.

«У Португалії потужна українська громада, яка дуже інтегрована в суспільство і цінується, вона існує понад 40 років. Кожен у Португалії знає українців... Через це реакція на російську агресію проти України була такою і через це громадська думка в Португалії настільки на користь України», – сказав Кравіньйо.

Глава МЗС зауважив, що Португалія прийняла близько 60 тисяч українських біженців, чимало з них уже повернулися додому.

За словами глави МЗС, другий рівень підтримки - стратегічний. Як підкреслив міністр, португальці чітко розуміють, що Путін намагається заперечити факт існування України.

Читайте також: Зеленський переконаний, що Росія не готова до миру: Путін хоче відібрати цю землю

«Таким чином він створює нестабільність, небезпеку для наступних поколінь всієї Європи. Ми маємо підтримувати Україну з простої стратегічної причини: якщо Путін досягне успіху в Україні, наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти», – заявив Кравіньйо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що якщо війна прийде до Європи, ніхто не буде до цього готовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-