Корея випускатиме 155-мм снаряди власної розробки з підвищеною дальністю

Корея випускатиме 155-мм снаряди власної розробки з підвищеною дальністю

Укрінформ
Оборонна промисловість Південної Кореї цього року почне масове виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів власної розробки з підвищеною, на понад третину, дальністю польоту.

Про це з посиланням на корейське держагентство із закупівель озброєнь DAPA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У DAPA розповіли про зустріч із місцевою компанією-виробником боєприпасів Poongsan у її дослідницькому центрі в Теджоні, за 139 км на південь від Сеула, в ході якої було офіційно оголошено про завершення розробки нового боєприпасу за проєктом, запущеним у 2014 році.

Нещодавно розроблений снаряд, боєздатність якого підтверджена випробуваннями в серпні минулого року, може летіти на відстань до 60 км, що більш ніж на 30% перевищує дальність існуючих боєприпасів. Збільшення дальності забезпечується використанням спеціальної технології запуску снаряда та ракетного двигуна корейської розробки.

DAPA заявило, що цього року планує підписати контракт із компанією Poongsan і розпочати масове виробництво нових боєприпасів.

В агентстві вважають, що нові снаряди підвищеної дальності матимуть попит на світовому ринку озброєнь, а також там сподіваються на посилення конкурентоспроможності збройового експорту Південної Кореї за рахунок просування цих боєприпасів разом із самохідною гаубицею K9 калібру 155 мм корейського виробництва.

Читайте також: ЄС зможе надати Україні мільйон снарядів до кінця року - представник Естонії в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії завод компанії Nammo Lapua з виробництва 155-мм боєприпасів через війну в Україні збільшить цього року випуск продукції вп’ятеро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-