Смертний вирок австралійському письменнику у Китаї: Канберра обіцяє Пекіну рішучу відповідь

Смертний вирок австралійському письменнику у Китаї: Канберра обіцяє Пекіну рішучу відповідь

Укрінформ
Уряд Австралії висловив Китаю обурення смертним вироком австралійському письменнику китайського походження Яну Хенцзюню за звинуваченнями у шпигунстві та пообіцяв відповісти чітко і недвозначно на такі жорсткі дії Китаю.

Про це у вівторок заявив прем’єр-міністр країни Ентоні Албанезе, передає Укрінформ із посиланням на австралійське видання news.com.au.

«По-перше, ми передали Китаю наше занепокоєння, наш відчай, наше розчарування, або простіше кажучи, наше обурення цим вердиктом», - сказав Албанезе.

За його словами, це дуже суворий вирок для Яна, який має серйозне захворювання нирки й потребує медичного нагляду, тож його уряд буде продовжувати докладати зусиль для звільнення засудженого.

«Ми продовжуватимемо робити найрішучіші представництва. Ми, звісно, викликали вчора посла (Китаю – ред.), але ми будемо робити представлення на всіх рівнях», - запевнив прем’єр-міністр.

Читайте також: У Штатах колишній офіцер ЦРУ отримав 40 років в’язниці за шпигунство

Він підкреслив, що Австралія не буде залишати поза увагою подібні рішення китайської сторони, попри прагнення розвивати дружні відносини з Китаєм.

«Ми дуже чітко сказали, що будемо співпрацювати з Китаєм, де зможемо, але не погоджуватимемося там, де це необхідно. Ми не можемо погоджуватися з такими жорсткими діями Китаю. Ми так і зробили, і будемо це робити й надалі», - сказав Албанезе.

Водночас, він відмовився відповідати на запитання, чи має намір відкликати торішнє запрошення прем’єр-міністру Китаю Лі Цяну відвідати Австралію.

«Ми відповімо Китаю дуже прямо, чітко та недвозначно. Чого ми не будемо робити точно, так це вести дипломатичні переговори через засоби масової інформації», - зазначив глава уряду.

Читайте також: В Ірані стратили двох людей за богохульство – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, суд у Пекіні за звинуваченнями у шпигунстві засудив у понеділок австралійського письменника китайського походження Яна Хенцзюня до смертної кари з відтермінуванням виконання вироку на два роки.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-