У Сенегалі - протести через перенесення виборів, поліція затримала двох кандидатів у президенти

У Сенегалі - протести через перенесення виборів, поліція затримала двох кандидатів у президенти

Фото
Укрінформ
У Сенегалі незгодні з перенесенням президентських виборів вийшли на вулиці, поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У понеділок близько 100 людей зібралися біля парламенту Сенегалу, скандуючи "Маккі Салл - диктатор". У цей час у парламенті обговорювали законопроєкт про перенесення виборів на 25 серпня і продовження повноважень президента Макі Салла до обрання його наступника.

За інформацією Al Jаzeera, протести відбулися і в неділю. Поліція застосувала спецзасоби для розгону протестувальників і затримала двох кандидатів у президенти. Ще один претендент на посаду президента зазнав поранення і був доправлений до лікарні, заявила його команда.

З вечора неділі влада тимчасово обмежила доступ до мобільного інтернету через нібито поширення повідомлень у соцмережах, що розпалюють ненависть, і загрози громадському порядку. У кількох школах учнів відпустили додому раніше. Приватний телеканал Walf заявив, що в неділю його відключили від ефіру і відкликали ліцензію.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сенегалу Макі Салл оголосив про перенесення президентських виборів, проведення яких було заплановано на 25 лютого.

Салл заявив, що переніс вибори через суперечку щодо списку кандидатів і ймовірну корупцію в конституційному органі, який складав список.

Читайте також: У Сенегалі перевернувся автобус - десятки загиблих і постраждалих

Двоє кандидатів - колишній мер Дакара Халіфа Салл та опозиційний політик Алі Нгуїль - пообіцяли оскаржити у суді перенесення виборів.

Фото: Cem Ozdel/Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-