Авіатроща літака МАУ: у столиці Ірану розігнали мітинг родичів загиблих пасажирів

Авіатроща літака МАУ: у столиці Ірану розігнали мітинг родичів загиблих пасажирів

Фото, відео
Укрінформ
У Тегерані спецслужби розігнали мітинг, організований сім'ями загиблих пасажирів літака авіакомпанії МАУ, який Іран збив у січні 2020 року.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Низка сімей пасажирів літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752, які зібралися перед офісом ООН домагалися справедливості від уряду Ірану. Вони звинувачують владу країни у перешкоджанні розслідуванню загибелі рейсу 752, збитого вранці 8 січня 2020 року двома іранськими зенітними ракетами», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, учасники акції попросили зустрічі із заступницею Верховного комісара з прав людини Недою Аль-Нашіф. Але агенти служби безпеки Ірану в цивільному та силовики негайно почали погрозами та залякуваннями розганяти цих людей, погрожуючи та залякуючи.

«Поведінка силовиків була образливою та жорстокою, вони були готові до будь-якої жорсткішої реакції», – повідомила у мережі X Асоціація родин рейсу PS752.

Читайте також: В Ірані досі офіційно не назвали імена засуджених за збиття літака МАУ - дипломат

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року у небі над Іраном був збитий літак компанії МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Усі 176 осіб загинули, серед них одинадцятеро українців (дев'ятеро членів екіпажу та двоє пасажирів). Після кількох днів заперечень іранська влада визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони..

Читайте також: Іран відмовляється брати повну відповідальність за збиття рейсу МАУ - міжнародна група

Міністри закордонних справ України, Канади, Швеції та Великої Британії 8 січня цього року спільно ініціювали розгляд спору в Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) проти Ірану за використання зброї проти цивільного літака рейсу PS752 авіакомпанії «МАУ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-