Бельгія викликала посла Ізраїлю через обстріл будівлі її агенції у Газі

Бельгія викликала посла Ізраїлю через обстріл будівлі її агенції у Газі

Укрінформ
Бельгія у п'ятницю викликала до МЗС посла Ізраїлю у зв’язку з тим, що в секторі Гази потрапила під обстріл будівля бельгійського агентства з розвитку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Бельгія викликала посла Ізраїлю, щоб засудити бомбардування агентства розвитку країни у Газі", - повідомили у МЗС Бельгії.

Міністр закордонних справ Бельгії Хаджа Лахбіб та міністр співпраці у сфері розвитку Каролайн Геннес поговорили з послом Ізраїлю Ідіт Розенцвейг-Абу у Брюсселі.

"Міністри рішуче засудили бомбардування та руйнування будівлі", - йдеться у повідомленні бельгійського міністерства.

"Знищення цивільної інфраструктури є абсолютно неприйнятним та не відповідає міжнародному праву", – додали у МЗС Бельгії.

Брюссель стверджує, що офіс агенції Enabel - бельгійського агентства розвитку - було знищено на півночі Гази. Чиновник повідомив, що це сталося у середу. Працівників на той момент у будівлі не було.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що розслідує цю справу.

Читайте також: Ізраїль звільнив 114 палестинців, заарештованих під час наземної операції у Газі - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 р. ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Facebook/Diplomatie.Belgium

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-