У Грузії активістку арештували на п'ять діб - облила фарбою ікону зі Сталіним

У Грузії активістку арештували на п'ять діб - облила фарбою ікону зі Сталіним

Фото
Укрінформ
Тбіліський міський суд засудив до п'яти діб арешту громадянську активістку Нату Перадзе за те, що вона в храмі Самеба облила фарбою ікону Матрони Московської із зображенням Сталіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

Зазначається, що сама ж ікона не постраждала, бо знаходилася за склом, але дії Перадзе суд кваліфікував як «дрібне хуліганство».

Поява зображення Сталіна у головному храмі Тбілісі викликала бурхливі суперечки. З'ясувалося, що ікону храму подарували лідери проросійської партії Альянсу Патріотів.

Патріархія обливання ікони фарбою розцінила як неприпустимі дії, але вирішила видалити зображення Сталіна, пославшись на «неканонічність» його зустрічі з Матроною Московською.

Читайте також: Екоактивісти облили супом «Джоконду» Да Вінчі

Для цього в Самеба запросили автора ікони, який має замінити одну з клейм. За попередніми даними, зображення Сталіна замінять на жінку, яка вилікувалась від раку.

Як повідомляв Укрінформ, у 2011 році в Грузії було ухвалено поправку до конституції «Хартія свободи», яка забороняє використання символіки, що пропагує комуністичну та фашистську ідеології.

Фото: www.newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-