Британія вперше за вісім років проведе випробування ядерної ракети - ЗМІ

Британія вперше за вісім років проведе випробування ядерної ракети - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія вперше з 2016 року планує провести випробувальний запуск ядерної ракети з підводного човна.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Як зазначається, Британія попередила судноплавство про вихід атомного підводного човна HMS Vanguard в Атлантику цього тижня.

Випробування із холостою боєголовкою відбудеться до 4 лютого приблизно за 90 км від східного узбережжя Флориди з радіусом дії 5 900 км.

Востаннє Британія випробовувала ядерну зброю у 2016 році. Тоді ракета Trident II D5 відхилилася від курсу під час випробувань біля узбережжя Флориди.

Як пише видання, хоча такі випробування плануються заздалегідь і не є прямою відповіддю на геополітичну діяльність, вони відбуваються на тлі загострення кризи в Червоному морі.

Читайте також: У Британії вперше використали лазерну зброю для збиття повітряних цілей

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся в середу, 31 січня, в Пентагоні з британським колегою Грантом Шеппсом, щоб обговорити спільні виклики, які стоять перед країнами та НАТО, зокрема подальшу спільну допомогу Україні.

Так, сторони обговорили «посилення атак з боку бойовиків, пов’язаних з Іраном, на сили США на Близькому Сході; незаконні напади хуситів на міжнародне судноплавство в Червоному морі; постачання гуманітарної допомоги до Гази; продовження підтримки України обома країнами».

Фото: LOCKHEED MARTIN/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-