У Британії суд відхилив позов щодо публікації про скандальні пригоди Трампа в РФ

У Британії суд відхилив позов щодо публікації про скандальні пригоди Трампа в РФ

Укрінформ
Високий суд Лондона у четвер відхилив позов Дональда Трампа з вимогою відшкодувати збитки через публікацію "досьє Крістофера Стіла" – доповіді колишнього британського розвідника з компроматом на експрезидента США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Позов Дональда Трампа щодо захисту даних про відшкодування збитків через публікацію "досьє Стіла" про те, що він брав участь у "збочених" статевих актах та давав хабарі російським чиновникам, був відхилений суддею високого суду в Лондоні", - йдеться у повідомленні.

У судовому рішенні сказано, що суд не розглядав та не визначав точність або неточність даних у публікації, але встановив, що вимога Трампа про відшкодування збитків була подана поза межами шестирічного терміну позовної давності.

Суд постановив, що Трамп "не має розумних підстав для подання позову про компенсацію збитків, а також реальних шансів успішно отримати такий засіб правового захисту".

Позов експрезидента США проти компанії Стіла – Orbis Business Intelligence – стосувався доповідної записки 2016 року, що стала відома як "досьє Стіла".

Стіл, який раніше очолював російський відділ британської розвідки МІ6, у своєму досьє містив низку нібито пікантних подробиць про пригоди Трампа під час подорожі до РФ.

Читайте також: Трамп у разі переобрання президентом США дбатиме про власні інтереси - ексрадник

Зокрема, політик начебто наймав там повій, а також брав участь у секс-вечірках.

Про існування звіту стало публічно відомо у 2017 році, коли його опублікувало видання BuzzFeed. Сам Трамп відкидав твердження, викладені у публікації.

Як повідомлялося, суд зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити 83,3 млн доларів журналістці Джин Керролл за його публічні заяви у 2019 році, коли він, принижуючи її, заперечував факт її сексуального домагання.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-