Штати затвердили план ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Штати затвердили план ударів по іранських об’єктах у Сирії та Іраку

Укрінформ
Сполучені Штати Америки затвердили план серії ударів по іранських цілях на території Іраку й Сирії, що триватимуть кілька днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

Удари будуть завдані у відповідь на атаки безпілотників і ракет у регіоні, зокрема на недільний обстріл, внаслідок якого загинуло троє американських військовослужбовців на базі «Тауер 22» у Йорданії поблизу сирійського кордону.

Зазначається, що головним фактором у виборі часу для ударів буде погода, щоб запобігти ненавмисному ураженню цивільних осіб, які можуть опинитися в цьому районі.

Низка підтримуваних Іраном угруповань на Близькому Сході посилила напади на пов'язані зі США та Ізраїлем об’єкти на тлі війни на Близькому Сході, що розпочалася з нападу угруповання ХАМАС на ізраїльтян 7 жовтня.

Читайте також: США зроблять усе, щоб захистити свої безпекові інтереси на Близькому Сході - Остін

Водночас підтримуване Іраном угруповання «Катаїб Хезболла» оголосило в середу, що припиняє воєнні дії проти військ США. Проте американські посадовці не оголошували, що заявлене призупинення відтермінує удари з боку Штатів.

Іран активно підтримує ХАМАС та інші угруповання в регіоні, включаючи бойовиків-хуситів у Ємені, які нападають на кораблі в Червоному морі й Аденській затоці, та Хезболлу в Лівані, яка регулярно веде перестрілки з ізраїльськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-