У Лондоні судять Грету Тунберг за блокування нафтогазової конференції

У Лондоні судять Грету Тунберг за блокування нафтогазової конференції

Укрінформ
Кліматична активістка Грета Тунберг у четвер постала перед судом у Лондоні за відмову покинути акцію протесту в жовтні минулого року, внаслідок якої був заблокований вхід на конференцію Energy Intelligence.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Time.

Тунберг разом із чотирма іншими протестувальниками стала учасником дводенного судового процесу у Вестмінстерському магістратському суді британської столиці. Їх звинувачують у порушенні розділу Закону про громадський порядок, який дозволяє поліції застосовувати обмеження на публічні зібрання.

Зазначається, що ані Тунберг, ані решта четверо активістів не визнали себе винними у блокуванні доступу до конференції.

Якщо протестувальників визнають винними, їм загрожує штраф у розмірі до 2500 фунтів стерлінгів (3170 доларів США).

Під час протесту під назвою Fossil Free London Тунберг разом із іншими демонстрантами звинуватили компанії, які займаються викопним паливом, у навмисному уповільненні глобального переходу енергії на відновлювані джерела з метою отримання більшого прибутку. Учасники акції також виступили проти схвалення Британією буріння нафтових свердловин у Північному морі поблизу узбережжя Шотландії.

Читайте також: Грета Тунберг назвала «беззубою» кліматичну угоду, яку погодили 28 країн у Дубаї

Як повідомлялося, 17 жовтня сотні протестувальників на чолі зі шведською кліматичною активісткою Гретою Тунберг зібралися біля готелю Intercontinental у Лондоні, блокуючи кільком топменеджерам нафтових компаній вхід на галузеву конференцію Energy Intelligence. Того ж дня Тунберг разом з іншими мітингувальниками затримала британська поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-